TM Meditation - simpel, let og ubesværet :)

Meditation skal, i min verden være simplet og ubesværet :)

Men hvorfor er det, at det kan være svært og hvorfor er det, at vi kan mærke uro når det vi skal egentlig "bare" skal er at side stille.

Når vi meditere / finder ro regenerer vores nervesystem eller man kan også sige, at nervesystemet normaliseres. Og netop derfor mærker vi uroen.

I billede sprog  - se dit nervesystem som et elastik, et  elastik med masser af knuder  - da de knuder opstod skulle elastikket ( nervesystemet ) strække sig for at krølle sig sammen og slå de her knuder. Nu skal vi ha løsnet knuderne op igen - og det skaber uro og måske endda en slags smerte. Nødagtig som da knuderne blev skabt - der bemærkede vi det bare ikke, på samme måde. 

   

Vores nervesystem vil kun sjældent være som det nederste eleastik på billedet - helt uden knuder :) Men jo oftere vi regenerer og normalisere vores system jo nemmere vil det være at løsne knuderne  :)

Når man meditere med uro i sindet,   får vores krop ro ( vi sidder stille, uden nogen bevægelse )   - når vi meditere med ro i kroppen og i sindet - får  sindet ro. Begge dele er gavnlige for os. Derfor er  meditationen er aldrig uden virkning og gavnlig effekt. 

Jeg selv er glad for TM meditation  - det er en ubesværet og let meditations form, hvor sindet, tankerne og kroppen får den plads der er brug for. 

Meditationen er uden forventninger til hvordan og hvor man meditere. Der er ikke noget der skal opnås andet end ro til sind og eller krop. Vi forsøger ikke at kontrollere tanker eller anden uro. Tværtimod er vi med det der er - så ingen kontrol over tanker, vejrtrækning mm. Det at ligge kontrollen kan være en øvelse, men når det lykkes er det tæt på fantastisk :)  

Tiden omkring meditationen skal dog prioriteres og det kan være vanskeligt for mange - indtil vi mærker effekten og har brug for at meditere, så sker det af sig selv :) Så derfor ha tålmodighed med dig selv - når du starter med at meditere. 

Ved TM meditere man 2 gange dagligt i 20 min. Morgen helst mellem 6 og 8 og igen eftermiddag mellem 15 og 16. Det kan være svært  at sidde 20 min mellem 15 og 16, så der gør jeg det ofte senere på dagen / tidlig aften - det kan variere. Tidspunkterne er kun anbefalinger.

Jeg selv meditere helst nogen timer inden sengetid, fordi  jeg gerne vil mærke effekten af min meditation  - og ikke "bare " sove fra den :) 

Jeg har fået mit TM mantra hos Charlotte Bech, men mediterede inden da efter de samme teknikker. Uden guidning og uden krops scanning - bare i stilhed. Det har altid virket bedst for mig. 

Har du spørgsmål så skriv gerne til simpledaysyoga@gmail.com