Hvorfor drikke sødmælk ?

I følge Ayurvedisk teori er den fuldfede mælk sund, men den skal varmes op og gerne krydres med krydderier der er venlige ved din fordøjelse -  det er bl.a. kardemomme, kanel, vanilje og ingefær.

Mælken i sin naturlige form  har følgende gode egenskaber :

Den nærer kroppen og virker hormonelt afbalancerende. Mælken indeholder flere gode næringsstoffer, som det sunde omega 3 fedtsyrer, de fedtopløselige A, D, E K, og K2 vitaminer, som ikke findes i ret mange af vores føde varer. 

Den fuldfede mælk er mere nærende end den fedtfattige. Da den indeholder dobbelt så meget folinsyre og 10 gange mere A vitamin end minimælk og skummetmælk. 

Mælken hjælper også på en sundere tarmflora grundet mælkesyre bakterierne. Og forebygger bl.a. oppustethed :)

Faktisk er der forskning der viser at den fuldfede mælk også kan have en slankede effekt 

Mælken beroligere også dit nervesystem - en aftenrutine med et glas Golden milk på sødmælk kan anbefales i perioder, hvor søvnen ikke er så god :-)

Mælken er et måltid for sig. Da mælk indeholder stort set alle næringsstoffer kræver den fuld fordøjelses kapacitet. Kroppen kan derfor ikke fordøje andre fødevarer samtidig. Så derfor anbefaler Ayurveda at man drikker mælken alene  -altså indtager den som et mellemmåltid. 

Kilde til den her post er Charlotte Bech´ Bog hormoner i balance og mit materiale fra Charlotte Bechs uddannelses forløb.