Detalje beskrivelse af Ayurvedisk selv massage - Abhyanga

Hvad er formålet egentlig med olie massage

- Formålet er at mindste ophobning af affald i kroppen, at skabe balance og ro i nervesystemet. Oliemassagen  hjælper også på dybere nattesøvn og lindre stress. Øger modstandskraften, smidighed i muskler, led og væv. Den bevarer huden blød, glat og spændstig - sidst men ikke mindst styrker den immunforsvaret.

Oliemassage  er bedst om morgenen, men kan også udføres eftermiddag og aften.

Du skal bruge den økologiske koldpresset sesamolie - den er bedst for de fleste. 

Har du sart hud kan du også bruge olivenolie, klaret smør eller kokosolie.

Olien skal varmebehandles / modnes før den tages i brug. Det gør du ved at varme den i en gryde til 100 grader - den må ikke koge. Du kan eventuelt bruge et termometer. Eller brug en tændstik  - stik den ned i olien og når den syder er olien på kogepunktet. Hold hele tiden øje med olien  - det går stærkt. Køl den ned og hæld den tilbage på en flaske. 

Olien opbevares derefter udenfor køleskabet ved stue temperatur. 

Massageteknik 

- Olie varmes op i en mindre flaske ( bare det du skal bruge til en enkelt massage) Det kan du gøre i et vandbad eller på en radiator. Begynd med hovedet, som er det vigtigste. Massere hovedbunden med lette bevægelser. Dernæst ansigt og og ører. Herefter hals, skuldre, ryg, lænd, bryst, mave, arme, ben og til sidst dine fødder. Lav cirkulærer bevægelser over led i retning med uret. Og nedadgående strøg på de lange flader. Massagen kan ta fra 2 til 20 minutter, hvis du har travlt kan du nøjes med at ta hoved, ansigt, ører, hænder og fødder. 

Afslut med et bad.

Olie massagen har effekt på : Nervøsitet, stress, uro, angst, spændinger, depression, migræne, søvnproblemer, ADHD, MS, og andre ubalancer i nervesystemet. Også skaber den bare almindelig skøn og god velvære. 

Den blødgøre din hud, sener, bindevæv og dine muskler.

Olie massagen har en positiv virkning på meget. Prøv det man bliver afhængig ;-)