3 små ændringer der kan gavne din søvn

Søvn er et problem for mange af os. Dårlig søvn hygiejne og vaner kan være svære at ændre på, men med meget små skridt og tålmodighed kan vi gøre en forskel og dermed forbedre vores søvn. 

Der er naturligvis mange flere ting der kan gøres, men som skrevet ovenfor er det vigtigt at starte med de få og små ændringer :)

Måske du kan starte med 1 af de 3 råd nedenfor

1: Gå tidligere i seng end du plejer, hvis du er en af dem der først går til ro efter 22.00 og en af dem der falder i søvn på sofaen ;) Forsøg at fald i søvn i din seng og meget gerne før kl 22.00  - Vi får vores bedste og mest værdifulde søvn mellem kl. 22.00 og 02.00

Det betyder at falder du i søvn på sofaen og vågner og går i seng senere afbryder du din søvn midt i den tid hvor søvnen er bedst. 

2: Forsøg at undgå skærme, læsning, dagbøger og andre gøremål der stimulere dine sanser og tankestrøm en time inden du går i seng. 

3: Et varmt bad er fantastisk inden sengetid - det beroliger dit nervesystem og skaber dermed ro 

Det er vigtigt at vælge 1 ting/ændring og acceptere og tilgive sig selv når det ikke lykkes. De små skridt er meget værdifulde -  acceptere at det tager tid.