Et pr simple, men gode anbefalinger ved Kapha stagnering

Mange af os føler  Kapha stagnering i foråret.

Føler du dig sofatræt eller måske mandags træt :)  har du svært ved at tage dig sammen til at gøre ting, som du normalt godt kan li  - så har du måske en kapha i ubalance. 

Kapha er kold og tung. Kapha i ubalance har en tendens til at holde fast i de samme rutiner og udfordres ved forandringer. For at balancere kapha skal de stimuleres med nye oplevelser og input.

Kapha har godt af at komme tidligt op hver morgen, gerne mellem 05.00 og 06.00 Selvom trætheden kan melde sig i løbet af dagen, er det bedst at undgå, at sove midt på dagen. Så er det meget bedre at gå tidligere i seng.

  • Tørmassage kan være en god ide til Kapha. Gerne om morgen for at sætte gang i kredsløbet.
  • Damptelt med æteriske olier evt. oregano eller mynte kan være gavnligt for kapha. Dampteltet løsner op for evt. slim dannelser, men skaber også lethed og mere energi.

Ved damptelt hælder du kogende vand i en balje tilsætter et pr dråber af æterisk olie. Tager et stort håndklæde eller tæppe over baljen og over dit hoved. Du trækker vejret under tæppet  - luft ind af næsen og ud af munden. Du bliver så længe du kan, men mindst 3-5 minutter.