Ta hånd om din fordøjelse

Døjer du i perioder eller måske ofte med din fordøjelse ? 

Og måske særligt i denne her tid, hvor mange af os spiser lidt anderledes end vi plejer. Fordi der er jule fristelser både til hverdag og til weekendernes arrangementer. 

Her et pr enkelte og overskuelige råd.  Og du kan jo bare vælge at følge et pr stykker af dem  - lidt er bedre end ingenting :)

 

Bliver du fristet i det daglige på din arbejdsplads med mere chokolade og mere kage ?  Så kan du godt sige ja tak, men spis kun det halve af det du normalt ville ha spist. 

Ved måltider der er særlig svært fordøjelige, som f.eks. den traditionelle julefrokost. Hvor vi spiser masser af kød og hvor der ofte er meget fedt i maden. Der kan du drikke en kop kogt varmt vand efter måltidet - det afhjælper din fordøjelse. 

Det er også en god ide at ha endnu mere fokus på at spise grønt  - grøntsager holder din mave i form. Men husk ifølge Ayurveda skal det være tilberedt og varmt -  ikke råt. Når vi tilbereder vores mad og spiser det varmt er det meget nemmere at fordøje. 

Det er også vigtigt at du passer din sengetider :) Gerne inden 22.00  - jo tidligere vi sover jo mere danner vi af mæthedshormonet Leptin.

Også er der alkoholen  - den belaster, som du nok ved vores lever, men den nedsætter også vores fordøjelseskapacitet. Så hvis muligt så enten reducerer eller helt undgå at drikke alkohol. 

Sidst men ikke mindst kan triphala også være meget gavnlig  - triphala fåes i kapsler hos bl.a. Læs og måske køb triphala her 

https://www.helsebixen.dk/shop/pukka-triphala.html

Der er naturligvis rigtig meget mere man kan gøre, men ovenfor er nemme og simple små ting der kan være med til at forbedre din hverdag.