Sådan lever jeg med Ayurveda & Yoga

Ayurveda ( livets videnskab ) er for mig en måde at være i mit liv på, hvor jeg øver mig i at være en god udgave,  af mig selv.

Jeg holder meget af den Ayurvediske tilgang til livsstil, kost og motion. Fordi i Ayurveda søger vi balancen - den sunde balance så vi ikke gør “ for meget, for lidt eller gør det forkert “ Det er en praksis i at leve, en praksis i at være bevidst om store og små beslutninger, som vi hele tiden støder på i vores hverdags liv. Et livs langt bevidsthed arbejde. 

For mig kom Yoga før Ayurveda… Da jeg byggede min dobbelt garage om til et yoga studie - Jeg havde mine piger selv, hver 2 uge og havde derfor ikke mulighed for at tilmelde mig ugentlige, faste yoga hold. Så i min verden var der en vej frem - og det var at lave mit eget studie :-)  @janniidedaugaard havde klasser - mandag og torsdag - det var fantastisk. 

I dag underviser jeg selv 1 klasse om ugen. Laver lidt workshops og bruger ellers studiet til Ayurvediske 1 til 1 konsultationer. Og min egen praksis. 

Nå, men hvad er yoga for mig… Yoga er et “stille” sted hvor jeg kan praktisere, som jeg har lyst til -  jeg kan gøre præcis det min krop og mit hoved har brug for…Det  tog tid, men jeg er endelig nået dertil, i min praksis, hvor jeg ikke har behov for at præstere og eller imponere, ja nogen så tåbelige, som  mig selv ;)

Jeg øver mig i at gå med det flow der opstår både på yoga måtten og udenfor. En praksis, hvor jeg altid vil være nybegynder, fordi alting er foranderligt - egentlig oplever jeg ofte først kontrollen når jeg slipper den… Og det er til tider en spændende udfordring ;-)

Jeg er på ingen måder  fanatisk,  i min praksis - der skal være plads til at leve. Livsglæde er mindst lige så vigtig som motion og den rigtige kost. Jeg spiser vegetarisk hjemme og når jeg selv kan vælge, men siger aldrig nej tak til mad som andre har tilberedt til mig, uanset hvad det er. Jeg elsker at fejre, så har derfor en “regel” om altid at ha 2 flasker champagne i køleskabet - det var et nytårs fortsæt for nogen år tilbage :) Jeg siger ja tak til det gode selvskab og til glæden ved at dele min tid med de gode mennesker der er i mit liv. 

I bund og grund har jeg nok bare valgt at leve bevidst om til og fravalg og er helt med på at hver gang jeg siger ja til noget siger jeg nej til noget andet, og omvendt.

For mig er det vigtigst at man finder sin egen vej -  for det der fungere for mig fungere ikke nødvendigvis for dig. Også er det mega vigtigt, at acceptere at det tager tid - laaang tid, nok hele livet.. Og at vi alle sammen snubler over andres og egne forventninger,  ligegyldig hvor meget vi øver os 🤍