Lidt om Honning đź’›

 

AYURVEDA OG HONNING  

Honning hører til i den astringerende gruppe af madvarer  - De astringerende madvarer udtørrer ama ( affald i kroppen ) og øger agni ( vores fordøjelse )

 

Ved vata fordøjelse ( Vishamagni ) kan det være gavnligt med 1 dråbe sweet fennikel på en tsk honning efter maden. 

Ved Kapha fordøjelse ( Mandagni ) er honning ren medicin fordi honning er ama reducerede. Ama pachana ( udrensende )   - Før maden: 1 tsk. honning m. salt, friskrevet ingefær og et par dråber citron.



Mange af os bruger at varme honning op i mad lavning, i  te og Golden milk.

Ifølge traditionel ayurveda er det noget af det værste man kan gøre, særligt hvis man gør det hver dag eller ofte :)

Opvarmet honning danner alvorlig ama, som har meget svær ved at forlade celler og væv igen - så undgå så vidt det er muligt at spise og drikke honning, opvarmet. Det kan gå i stue tempereret te, hvis man syntes det er svært at undvære :)

Alternativ kan være at bruge kokossukker. 

Vær opmærksom på at vores agni dosha ikke nødvendigvis er den samme som vores kropslige og mentale dosha, sammensætning.

Har du spørgsmål så skriv til min brevkasse :-)