03 maj, 2021
Bær, Ayurveda, den søde og sure smag
Snart er det tid for at plukke bær i naturen og måske i din egen have :)
De solmodent bær er søde, men plukker vi dem for tidligt vil de fleste af dem kan være sure :)
Når de bær vi plukker er ordentlig modnet af solen og dermed blevet søde - så hjælper de med at balancere vores Pitta og vores Vata. Plukker vi dem for tidligt er de stadig sure også balancere de kun vores Vata
I ved måske nok at i Ayurveda anbefaler man at tilberede vores måltider - da det er bedst for vores fordøjelse ( agni ) Det er ganske enkelt nemmere at fordøje frisk og tilberedt mad end råt og ikke tilberedt mad.
I har måske også bemærket at mange grøntsager bliver mere søde når de er ovn bagte eller dampet ?
Den søde smag kan gavne følgende :
- Den øger vores livskvalitet og styrker vores immunforsvar ( Ojas )
- Virker foryngende
- Virker beroligende
- Giver flot hud
- Blødgør, fugter og beskytter
Den sure smag kan gavne følgende:
- Øger vores fordøjelse ( Agni )
- Stimulere vores appetit
- Aktivere vores kredsløb
- Aktivere vores sanser
- Den giver varme og tyngde
Skriv gerne kommentar eller spørgsmål til brevkassen :-)