Ayurveda - hvad er det ?

Jeg har glædet mig til at præsentere en ny underviser i SimpleDays – Hun kommer og underviser 2 workshops d. 31/3 og en igen d. 2/6 Begge fra kl. 10.00 – 13.00

Underviseren er Stine Brink

https://www.stinebrink.com/

Jeg har fulgt Stine igennem en længere periode og er imponeret over Stines entusiasme omkring ayurveda og yoga. Hun er målrettet og naturlig i det hun laver og hun er dygtig til at formidle det videre.

Personligt fylder ayurveda mere og mere, i min hverdag, men jeg vil så gerne lære mere. Og det ved jeg Stine kan hjælpe mig med.

 

Til jer der ikke ved hvad Ayurveda er, her en kort intro – med håb om at I bliver nysgerrige på mere.

På Sanskrit betyder Ayurveda "Livets Videnskab" og siges at være udviklet for mere end 5000 år siden. Ayurveda stammer fra Indien og er et holistisk medicin-system. Det handler om at leve i harmoni med naturen. Systemet er bygget op omkring de 5 elementer:  jord, vand, ild, luft & Æter.  Ayurveda arbejder ud af princippet om, at alt er et udtryk for de 5 energier.

 

Selvom det er et gammeldags indisk system, er informationen ikke forældet og mere nyttigt end nogensinde før.

Du behøver ikke, at spise curry hver dag, eller bærer indisk tøj, for at kunne integrere ayurveda i din hverdag. Det er små ændringer, som skal til for, at du vil opleve mere balance, mere tilfredshed og på den måde blive en sundere udgave af dig selv.

 

Ayurveda tager udgangspunkt i dig som et unikt individ. Ayurveda er baseret på, at vi alle har specifikke behov. Vejen til et sundere og mere afbalanceret liv ligger i at forstå dig selv og dine behov.

Det er op til dig at forstå, hvor meget søvn du har brug for, hvilken mad du skal spise, og hvornår du skal spise.

 

Vi er alle forskellige og for, at opdage vores egne egentlige behov må vi være nysgerrige -  det er en rejse der aldrig slutter der åbnes hele tiden nye døre, og der er hele tiden noget nyt at udforske.